Replik

image32

Blogging har blivit en kommunikationsform att räkna med. Stor påverkan, relativt låg tidsåtgång och möjligheten till interaktion är några av fördelarna som lett till explosionen av bra bloggar med intressant och framåtdrivande tankar och uttryck. Sen finns det bakslag för denna direkta digitala påverkansskrift samt en liten klick skribenter som, ibland skrattretande tydligt, sätter fingret på detta i sina egna verk, troligen omedvetna om det själva. 

Att personpåhopp och falska anklagelser hör till vardagen på internet idag är det väl få som motsätter sig. Liten eller obefintlig kontroll av vad en vilsen själ sitter o knappar ner på sitt vita tangentbord mitt i natten och ingen som ifrågasätter källor. Inte förens nu.

Jag kan viska. Jag har alltid kunnat viska. Jag V-k-ar j-st nu. A--l-dn-nge- ti-l att j-g inte viskar s- of-a -r ju-t d-tta. -et -r li-e svå-t a-t f- fram b--skapet -å. Ok, alla kan inte va utbildade inom kommunikation. Alltså, alla kan inte förstå vikten av RÄTT kommunikationsform vid RÄTT tillfäller. Situationen ska styra över mediet.

Därför slutar jag viska och säger istället högt och tydligt - NÄR JAG ÄR I USA OCH PRATAR SVENSKA KAN JAG PRATA PRECIS HUR J****** HÖGT JAG VILL. Om någon störs av volymen får de väl göra något åt saken. Lyssna nogrannare på det de vill höra eller prata högre själva. Survival of the fittest.... 

Men självinsikt är minst lika viktigt som val av medium efter situation och ja, ja är nog kass på att viska...

/ Jonatan (Räknar ner dagarna)

-VA!!?

Det här är det mest onödiga blogginlägget någon kan göra. Jag sitter nu med tre uppgifter samtidigt som jag måste vara klar med imorgon, och sen har vi två finals på tisdag och onsdag att tänka på...men men det är ju två hela nätter tills dess. 
Men ja måste ta en paus..så jag bloggar lite. 
Efter att ha levt med Jonatan länge nu har det dykt upp nya sidor hos min käre vän. Till exempel har jag märkt att han inte kan viska. 
Det kan vara lite jobbigt ibland..tänk er att man smidigt försöker viska någonting under lektionen, va som helst, typ att läraren har konstiga kläder el nåt, och så får man ett högt och tydligt svar. Ofta något som tyder på att han heller inte hört, typ "-VA?!"

(kan det vara så att han faktiskt KAN viska?..men inte kan höra det själv, och därför inte utövar denna annars smidiga lösning på diskret kommunikation, ska forska vidare)

Slänger upp en till bild från vår vardag, kan ju inte blogga utan bild.

image31
Från rodeo-tillställningen vi var på.

..nu tillbaka till skrivandet

/Jens

Jag ger upp...

image30

...helgens intag av peanutbutter&jelly-bagels blev för mycket. Nu finns ingridienserna i mitt eget hem. Med endast 8 dagar kvar orkade jag inte stå emot mer. Men, "reduced fat". Javisst, lite som att gasa o bromsa samtidigt men visst är det smart att reducera fett från.... öh, fett.... Lite som ketchup utan socker, eller stålmannen utan sin styrka, båda lätta att hitta här i nutritionfacts-land.

3 dagar mkv kvar. Lite galet är det...

/ Jonatan (längsta halsontet i mannaminne)

RSS 2.0