Första glimten av internet

Gah, äntligen hittat ett nätverk i väntan på att vi ska få vårt eget... addar nedan lite skrivet under resan...

void

Första natten i nya lyan börjar närma sig. På datorn rullar första avsnittet av Boston Tea Party medan jag packar upp mina väskor och Wal-mart-kassar. Iste, beef jerky, lönnsirap och junior mints är några av varorna som inhandlats. Annars har mycket hänt och allt började 8.30 den 8e januari Bromma. Resan till Reykjavik gick kanon och en hel del festliga isländska ord kunde konstateras. En nervös smugglarkung i Jens oroade sig över sina mer än olagliga mängder gift (i Sverige benämnt som snus) bars, inte bara i hans utan även i hans vapendragares (undertecknad), väskor. Nästa flyg flögs i 1a-klasstolar och resan bestod till stor del av flygvärdinnornas ansträngningar att sätta stockholmaren på plats genom att undlåta sig att servera cola, kaffe och därtill hälla resterna av teet över stackarn. På flygplatsen i Minnepolis väntade Maria och Emelie, våra pedagogstuderande reskamrater, som besökt mångt fler amerikanska stater än jag och jens kommer hinna med. Atlanta och north dakota bl a, dock var detta inget som gladde damerna som hade dryga 30 timmars resa i ryggen mot våra 10. En fantastiskt röd minibussbil hyrdes och kördes de fyra timmarna till Sioux Falls avverkades efter lite strosande på världens största mall.
Väl i SF väntade Aaron som är vår kontakt här på SDSU för att föra oss till sitt hem och för min del en väl insutten soffa. Första timmarna sömn sedan avresan från Bromma. Då var klockan 10 svensk tid, 26 timmar senare alltså.

Första morgonen i Brookings spenderades med att checka in i våra rum. Dryga 10 kvm stora rum och fyra per lägenhet. Lägenheten består av ett kök, ett badrum med badkar och en tv-hörna. Där sitter mina roommates Mike och Brent (säkert även den tredje av musikanterna) en hel del, trevliga grabbar dock. Långpromenad, lite shopping och häng på vårt nya hak (återkommer med namn när ja kommer på det) blev det. Innan dess några timmar ångest till följd av en för längesedan utgången blt och två flottiga bagels med ost, bacon och ägg. Sedan rundtur i brookings av aaron och två timmar på Wal-mart.

Allt är amerikanskt. Amerikanskt och kallt. Ännu har vi bara upplevt 9 grader fahrenheit men vi har uppmanats att tänka på att det lätt kryper ner till 25 minus (fahrenheit? räkna på det ni).

/ J
(oklar vikt för alla vågar anger pounds och jag vet ännu inte hur man räknar om...)

Kommentarer
Postat av: Erik Kaverén

Efter 1 sekunds googlande hittades denna länk
http://www.manuelsweb.com/kg_lbs.htm

Ha det fint

2008-01-11 @ 01:09:41
URL: http://www.kaveren.com
Postat av: Tere

Låter ju som ni klarat resan fint iaf! Och allt gick bra med Jens snus? ;) Hoppas på lite bilder snart också! Kram och gonatt!

2008-01-11 @ 01:12:58
URL: http://teresblogg.blogspot.se
Postat av: Mia

Jag som just skulle klaga på den låga aktiviteten här på bloggen, insåg nu att jag har råkat lägga länken till förra inlägget som favorit, o inte bloggadressen.. JAG KUNDE JU HA MISSAT ALLTIHOPA! Nåja, nu är ordningen återställd. Saknar dig bästis, hälsa Jens o ta hand om er! :)puss puss

2008-01-11 @ 18:22:18
URL: http://www.denarsadar.blogspot.com
Postat av: Robban

Det är bra att folket instinktivt vet att de ska lära Jens!:)

Jonte du väger väl typ 150 lbs?

Roligt att du bor med musikanter jonte, ni kan ju starta ett band och uppträda på skolan "Three rednecks and a jugoslavian dude"..'

Roligt att läsa er blogg, keep on keeping on!
puss

2008-01-11 @ 19:48:12
Postat av: Farsan

Det borde du väl veta som jobbat på Europas största hovslagargrossist o kollat importfrakter från US.
enkelt överslag räknat är 1 pound = 0,5 kg

2008-01-14 @ 08:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0